U bent hier:Home>Crypto>Risky business - Slim in Crypto - SIC
Thema

Risky business

Laten we maar gewoon eerlijk zijn: het kopen van crypto is niet zonder gevaar. Wil je tóch graag ‘traden’, wees je dan bewust van onderstaande risico’s. 
More important; handel ernaar!  

 1. 1

  De koers: van sky high naar rock bottom.

  Met old-fashioned aandelen word je voor een klein deel eigenaar van een bedrijf. Lekker solid en stabiel. Met crypto’s werkt dat nét even anders. De waarde wordt bepaald door wat iemand ervoor betaalt. En daardoor gaat de koers keihard op en neer. Het is de waan van de dag. To the moon and back. Wat je vandaag investeert kan morgen letterlijk nada meer waard zijn. 

 2. 2

  Crypto’s zijn complex.

  Maar het is te leren. Duik erin. Verdiep je. Hoe worden coins gemaakt? Welke rechten heb je als je ze koopt? Wat is het plan achter de munt. Kennis is macht. Ga alleen in coins als je helemaal crypto clever bent.

 3. 3

  Crypto’s; misleiding, manipulatie en misfortune.

  Verdiep je in de mensen en bedrijven achter de coin! Is de munt relatief klein, dan kan één partij heel cheap heel veel coins opkopen. De koers gaat in één klap to the moon. Jij ziet dollartekens, stapt in met alles wat je hebt en BAM; de munt wordt massaal gedumpt. Zij de winst, jij total loss. Als beloofde winsten te mooi klinken om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

 4. 4

  Be aware voor foute adviezen en misinformatie.

  Op de socials stikt het van de finfluencers. Self made (wo)men, veelal zonder financiële achtergrond. Neem daarom nooit zomaar wat van hen aan. Dit geldt ook voor de ‘wijze raad’ van zogenaamd beroemde CEO’s. Een slecht advies, zit in een klein hoekje. Zeker op de socials. Check info en adviezen altijd even op sites als die van de AFM.

 5. 5

  Kleine catch; er is geen vangnetregeling.

  Gaat je crypto naar zero? Is je wallet gehacked? Of ben je je wachtwoorden kwijt? Dan heb je vette pech. Je poen is pleite. Zo zijn de regels, dat is de wet: banken en overheid doen niets om je geld terug te halen of te vergoeden.

Meer weten over wat crypto’s nou precies zijn en bij welke partijen je terecht kunt voor de beste informatie? Check dan snel deze info.

U bent hier:Home>Crypto>Risky business - Slim in Crypto - SIC