U bent hier:Home>Crypto>7 tips & tricks
Thema

7 tips & tricks

Snel cashen met crypto? Dat klinkt te gek! Maar let op! Er kan héél veel fout gaan. Check onderstaande tips voordat je aan de crypto’s gaat.

 • Lezen is weten! Wat zijn crypto’s? Wat zijn de risico’s?

  Kijk verder dan social media. De socials zijn een enorme bron van fake news, halve info en verhalen die te mooi zijn om waar te zijn. Prik er doorheen en lees óók de kritische, niet zo rooskleurige berichten over crypto. En bij twijfel, niet doen!

 • Weet wat je koopt.

  Er zijn duizenden crypto’s. Veel ervan zijn gewoon scams. Simpel. Die coins zijn niets waard, worden niets waard en bestáán soms niet eens! Ze zijn bedoeld om jou razendsnel van je geld af te helpen. Check daarom altijd de coins waarin je wilt investeren. Wat is de background. Het plan. Lees je in en geloof niet alles wat op de socials staat! Heb je het gevoel dat een coin niet klopt, skip ‘m. Stap en trap er niet in. Je zult er geen spijt van krijgen.

 • Investeer alleen met geld dat je ‘over hebt’.

  Crypto’s zijn risky business. Als de koersen kelderen (en dat gebeurt vaak), ben je in no-time veel geld kwijt. En weg is echt weg. Gebruik daarom alleen geld dat je écht kunt missen. Dus niet waar je van op vakantie wilt, wat je hebt gespaard voor die nieuwe mobiel of wat je nodig hebt voor onverwachte gebeurtenissen. Geld over en wil je instappen? Begin altijd met een klein bedrag en houd een buffer.

 • Don’t believe the hype!

  Het is zo oud als de weg naar Rome: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Zie je al dollartekens door allemaal mooie crypto-talk? Over grote klappers en to the moon? Staar je niet blind op (plotselinge) hoge koersen. Want, zo snel als ze sky high gaan, zo snel gaan ze ook weer down the drain. En met een beetje pech, ook jouw geld. Pas dus op voor mensen met (te) mooie beloftes. Beloftes maken schulden.  

 • Finfluencers, verrassend vaak ‘fout’.

  Influencers die praten over speculeren met crypto’s. Ze zijn niet weg te slaan van de socials. Kleine catch: deze zogenoemde ‘finfluencers’ worden vaak betaald om een bepaalde coin te promoten. Ook coins die alleen maar bedoeld zijn als scam. Doe dus altijd je eigen research! Investeer nooit blind in een munt omdat iemand anders zegt dat je dat moet doen. Zij komen toch wel aan hun poen.

 • Pump and dump is for dummies.

  Een pump and dump is bedoeld om met valse of misleidende info de koers van een coin in korte tijd door het dak te laten gaan. Om hem vervolgens massaal te verkopen. Pump de prijs, dump de coin. Voor de kleine vissen pakt dit meestal compleet verkeerd uit. De grote jongens weten veel meer dan jij en pakken hun winst over jouw rug. Doe er zelf niet aan mee! Het kan namelijk zwaar illegaal zijn!

 • Beveilig je account.

  Hackers slapen niet. Ze liggen altijd en overal op de loer. Met alle financiële gevolgen van dien. Geef daarom nooit je inloggegevens aan iemand anders en check van tevoren goed bij welke partij je een wallet ‘opent’. 

U bent hier:Home>Crypto>7 tips & tricks