Pensioen3daagse
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
12 t/m 14 november 2024
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Werkgevers>Artikel

Artikel voor nieuwsbrief of magazine

Wil je graag medewerkers informeren over pensioen en hen stimuleren hier mee aan de slag te gaan? Hiervoor kun je onderstaand artikel en de afbeeldingen benutten. Je kiest zelf welke onderdelen je wilt gebruiken en vult het aan waar je wilt. Bekijk het onder aan deze pagina. Je kunt ook de animatie downloaden en op je website plaatsen. 

Afbeelding en animatie

Maak gebruik van ons beeldmateriaal en de animaties.

Artikel 

Wat kun je doen voor je pensioen? Check het nu!

Pensioen3daagse op 7, 8, en 9 november 2023

Op 7, 8 en 9 november vindt de 13e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken.

Ben jij benieuwd of je actie moet ondernemen om ervoor te zorgen dat jij er op je oude dag ook goed bij zit? Zet dan nu de eerste stap!

Doe de tool!

Heb jij later goed geregeld? Check nu in een paar minuten of jij goed op weg bent naar jouw pensioen. Scan de QR en start de tool! Binnen een paar minuten heb je meer inzicht in je pensioen en geven we je tips die bij jouw persoonlijk situatie passen.

Check ook jouw pensioenbedrag op mijnpensioenoverzicht.nl of in de Pensioenchecker App.

Verandert jouw privé- of werksituatie? Deze veranderingen hebben vaak ook invloed op je pensioen.

Pensioen lijkt voor veel mensen vaak ver weg. Toch is jouw pensioen dichterbij dan je denkt. Misschien ben je begonnen met een nieuwe baan? Of heb je plannen om te gaan samenwonen of trouwen? Of heb je net je droomhuis gevonden? Dit soort belangrijke momenten kunnen direct gevolgen hebben voor jouw pensioen. Wees er dus snel bij!

Natuurlijk zijn er ook andere momenten in je leven wanneer je mogelijk actie moet ondernemen. Pensioen is door je hele leven heen actueel. Kijk daarom op:

Hier zie je precies welke momenten dit zijn! Ook vind je hier meer informatie en nuttige tips.

Vraag hulp als je er zelf niet uitkomt

Heb je vragen over je pensioen? Of kom je er zelf niet helemaal uit? Met de volgende vijf tips helpen wij je graag verder!

  • Vraag een familielid, vriend of buurtgenoot om je te helpen. Twee weten meer dan één.
  • Stel je vraag aan een vrijwilliger in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan het wijkteam of een vrijwilliger van de thuisadministratie.
  • Neem contact op met je eigen pensioenfonds of pensioenverzekeraar.
  • Ga naar pensioen3daagse.nl/vragen en stel je vraag tijdens de Pensioen3daagse gratis online aan een professional. Hier vind je ook de meest gestelde vragen over pensioen.
  • Zoek via pensioen3daagse.nl/gesprek bij jou in de buurt een onafhankelijk pensioenadviseur die is aangesloten bij Adfiz en maak tijdens de Pensioen3daagse gratis een eerste afspraak voor pensioenadvies.

[naam organisatie] doet mee

Natuurlijk kun je je vraag ook aan ons als werkgever stellen. Wij doen ook dit jaar weer mee aan de Pensioen3daagse. [omschrijf activiteit, bijvoorbeeld een (pensioenspreekuur, voorlichting door middel van een presentatie of een pensioenlunch. Kijk voor meer informatie op pensioen3daagse.nl.

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Werkgevers>Artikel