Pensioen3daagse
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
12 t/m 14 november 2024
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>voor-professionals>Gedragsonderzoek

Gedragsonderzoek Pensioencommunicatie 

In 2016 vatten wij met Maastricht University het plan op om wetenschappelijk onderzoek naar pensioencommunicatie bij elkaar te brengen in een leesbare publicatie en zo een brug te slaan tussen onderzoek en de praktijk. Want wat zijn effectieve manieren om mensen voor te bereiden op hun pensioen?

Wetenschappelijke inzichten

Wij zijn ervan overtuigd dat het delen van deze wetenschappelijke inzichten helpt om te blijven vernieuwen in de manier waarop we mensen pensioenbewuster maken. Deze inzichten roepen ook weer nieuwe vragen op. Zoals: hoe zorgen we dat financieel kwetsbare mensen zich in hun pensioen verdiepen? En: hoe bereiken we jongeren met dit lastige thema? We hopen dan ook dat deze publicaties aanzetten tot nieuw onderzoek.  

Bekijk de zes publicaties

Hieronder vind je de publicaties per jaar met elk 5 artikelen. Dit zijn vertalingen naar het Nederlands en toegankelijk samengevat n.a.v. de wetenschappelijke artikelen.

10 tips uit 5 jaar onderzoek

Uit de eerste vijf publicaties, die Universiteit Maastricht samen met Wijzer in geldzaken internationaal voor jou verzamelden, zijn de meest bruikbare tips geselecteerd: de top 10. Klik hier voor de 10 tips voor effectieve pensioencommunicatie.

In de 10 tips verwijzen we naar 14 artikelen. De Nederlandse samenvatting per artikel vind je hieronder:

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>voor-professionals>Gedragsonderzoek