P3DWijzer in geldzaken
2 t/m 4 november 2021
Hoofdnavigatie
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Professionals>Pensioen3daagse-welke-activiteiten-kun-je-organiseren.rtd

Welke activiteiten kun je bedenken tijdens de Pensioen3daagse?

Tijdens de Pensioen3daagse organiseren werkgevers, pensioenuitvoerders en pensioenadviseurs in het hele land activiteiten om werknemers overzicht en inzicht te geven in hun pensioen. Tijdens deze editie moeten we met zijn allen creatief zijn en nagaan welke activiteiten met de juiste afstand mogelijk zijn. Hieronder vind je voorbeelden van voorgenomen activiteiten van deelnemende organisaties. En tips over de materialen uit onze online toolkit die hierbij te benutten zijn. 

Digitale activiteiten

 • Nodig medewerkers uit voor de flitswebinars
  Op 3, 4 en 5 november organiseren we een aantal flitswebinars over verschillende onderwerpen. Medewerkers kunnen zich hiervoor aanmelden of later deze webinars terugkijken.  
 • Geef een online presentatie over pensioen
  Werkgevers organiseren een online presentatie over pensioen. Zij gebruiken de voorbeeldpresentaties, animaties en overige pensioentools die via onze online toolkit worden aangeboden. We hebben speciale videogesprek achtergronden die je hierbij kan inzetten. 
 • Laat je medewerkers de pensioentool invullen
  Veel werkgevers wijzen hun medewerkers op de nieuwe pensioentool. Deze tool is beschikbaar op pensioen3daagse.nl/jouwpensioen. De tool geeft inzicht in hoe goed je op weg bent naar jouw pensioen. Vanuit de tool kun je ook inloggen op de website mijnpensioenoverzicht.nl.
 • Plaats een artikel in de nieuwsbrief aan werknemers of op intranet
  Veel werkgevers plaatsen een artikel over pensioen in hun personeelsblad, op intranet of in de nieuwsbrief aan werknemers. Dit artikel zet aan tot actie, bijvoorbeeld een bezoek aan de website van de pensioenuitvoerder of het invullen van de pensioentool. In onze online bieden we een kant-en-klaar artikel over pensioen aan. Natuurlijk kun je het artikel naar eigen inzicht aanpassen.
 • Stuur pensioentips per post
  Werken veel medewerkers thuis? Dan is per post iets toesturen een originele manier van communiceren over pensioen. Hiervoor kun je het kant-en-klaar artikel en onze promotiematerialen gebruiken en in de brief aandacht vragen voor de online pensioentools en webinars.

Op de werkplek

Binnen sommige sectoren is het wellicht mogelijk om, rekening houdend met de 1,5 meter, aandacht te vestigen op het pensioen. Tijdens de Pensioen3daagse kun je denken aan de volgende activiteiten: 

 • Pensioenpresentatie in kleinere groepen
  Organisaties kiezen voor een presentatie in een kleinere groep, met als voordeel: meer ruimte voor interactie. Benut hiervoor de powerpointpresentaties (aanpasbaar), promotiemiddelen en de animaties uit onze online toolkit. Samen de AOW-tool invullen zet mensen ook snel aan het denken. Je kunt de presentatie combineren met het aanbieden van een ontbijt, lunch of met een andere activiteit. En samenwerken met de pensioenaanbieder blijkt erg waardevol.
 • Nodig een adviseur uit op de werkplek
  Verschillende organisaties zetten adviseurs in die persoonlijke voorlichting geven over pensioen.
 • Vraag om aandacht voor de Pensioen3daagse op plekken waar veel medewerkers komen 
  Je kunt werknemers op verschillende plekken wijzen op de Pensioen3daagse en de activiteiten van jouw organisatie. Denk aan de ingang van het pand, de balie van Personeelszaken, de parkeerplaats of de stallingsplek van fietsen. Gebruik hierbij de flyers, posters en pepermuntjes. 
 • Pensioenspreekuren van pensioenuitvoerders of pensioenadviseurs
  Op verschillende plekken houden pensioenadviseurs en pensioenuitvoerders pensioenspreekuren voor werknemers. Deze zijn vaak rond lunchtijd of eind van de dag gepland. Ze zijn natuurlijk ook digitaal te houden.
 • Pensioenvoorlichting tijdens de lunch 
  Hierbij gaan nu minder mensen aan een tafel zitten. Dat geeft ook meer ruimte voor het pensioenkaartspel, de tips op de placemats en een gesprek hierover.

Combinatie van activiteiten
Veel organisaties combineren online pensioencommunicatie met een activiteit op de werkplek, bij de ingang of tijdens de lunch.  

Inhoud online toolkit Pensioen3daagse

In de online toolkit pensioencommunicatie vind je verschillende digitale middelen. Daarnaast bieden we de volgende promotiematerialen aan:

 • pepermuntdoosje
 • pensioenkaartspel
 • poster A2
 • flyer A5
 • placemat A3

Je kunt deze kosteloos bestellen, op=op. Bekijk en bestel ons promotiemateriaal 

Deel deze informatie met anderen:
Onderwerpen