Pensioen3daagse
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
7 t/m 9 november 2023
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Professionals>Pensioen3daagse-welke-activiteiten-kun-je-organiseren.rtd

Welke activiteiten kun je bedenken tijdens de Pensioen3daagse?

Tijdens de Pensioen3daagse organiseren werkgevers, pensioenuitvoerders en pensioenadviseurs in het hele land activiteiten om werknemers overzicht en inzicht te geven in hun pensioen. Dit kan digitaal of op de werkplek. Hieronder vind je voorbeelden van voorgenomen activiteiten van deelnemende organisaties. En tips over de materialen uit onze online toolkit die hierbij te benutten zijn. 

Op de werkplek

Binnen sommige sectoren is het wellicht mogelijk om fysiek aandacht te vestigen op het pensioen. Tijdens de Pensioen3daagse kun je denken aan de volgende activiteiten: 

 • Pensioenpresentatie of pensioenlunch
  Veel organisaties kiezen voor een pensioenpresentatie. Benut hiervoor de powerpointpresentaties (aanpasbaar), promotiemiddelen en de animaties uit onze online toolkit. Samen de AOW-tool invullen zet mensen ook snel aan het denken. Je kunt de presentatie combineren met het aanbieden van een ontbijt, lunch of met een andere activiteit. En samenwerken met de pensioenaanbieder blijkt erg waardevol. Zie hier ook het pensioenlunch draaiboek.
 • Nodig een adviseur uit op de werkplek
  Verschillende organisaties zetten adviseurs in die persoonlijke voorlichting geven over pensioen.
 • Vraag om aandacht voor de Pensioen3daagse op plekken waar veel medewerkers komen 
  Je kunt werknemers op verschillende plekken wijzen op de Pensioen3daagse en de activiteiten van jouw organisatie. Denk aan de ingang van het pand, de balie van Personeelszaken, de parkeerplaats of de stallingsplek van fietsen. Gebruik hierbij de flyers, posters en pepermuntjes. 
 • Pensioenspreekuren van pensioenuitvoerders of pensioenadviseurs
  Op verschillende plekken houden pensioenadviseurs en pensioenuitvoerders pensioenspreekuren voor werknemers. Deze zijn vaak rond lunchtijd of eind van de dag gepland. Ze zijn natuurlijk ook digitaal te houden.
 • Pensioenvoorlichting tijdens de reguliere lunch 
  Hierbij spreek je de mensen soms ook in wat kleiner groepen. Dat geeft meer ruimte voor bijvoorbeeld het pensioenkaartspel, de tips op de placemats en een gesprek hierover.

Digitale activiteiten

 • Geef een online presentatie over pensioen
  Werkgevers organiseren een online presentatie over pensioen. Zij gebruiken de voorbeeldpresentaties, animaties en overige pensioentools die via onze online toolkit worden aangeboden.  
 • Laat je medewerkers de pensioentool invullen
  Veel werkgevers wijzen hun medewerkers op de pensioentool 'Later goed geregeld?'. Deze tool vind je hier. De tool geeft inzicht in jouw pensioensituatie, na een paar korte vragen. Na de vragen krijg je meteen tips voor jouw situatie en de optie in te loggen op mijnpensioenoverzicht.nl of de pensioenchecker app te downloaden.
 • Plaats een artikel in de nieuwsbrief aan werknemers of op intranet
  Veel werkgevers plaatsen een artikel over pensioen in hun personeelsblad, op intranet of in de nieuwsbrief aan werknemers. Dit artikel zet aan tot actie, bijvoorbeeld een bezoek aan de website van de pensioenuitvoerder of het invullen van de pensioentool. In onze online toolkit bieden we een kant-en-klaar artikel over pensioen aan (de 2022 versie volgt later). Natuurlijk kun je het artikel naar eigen inzicht aanpassen.
 • Stuur pensioentips per post
  Werken veel medewerkers thuis? Dan is per post iets toesturen een originele manier van communiceren over pensioen. Hiervoor kun je de Pensioen3daagse-envelop gebruiken! De enveloppen zijn voor de werkgever kostenloos te bestellen. De verzending naar de werkgever regelen wij, de verzending naar de medewerkers regelt de werkgever. Bekijk de inhoud hier.

Combinatie van activiteiten
Veel organisaties combineren online pensioencommunicatie met een activiteit op de werkplek, bij de ingang of tijdens de lunch.  

Inhoud online toolkit Pensioen3daagse

In de online toolkit pensioencommunicatie vind je verschillende digitale middelen. Daarnaast bieden we de volgende promotiematerialen aan:

 • envelop met pensioeninformatie en thuiswerkhulpjes voor werkgevers
 • pepermuntdoosje
 • pensioenkaartspel
 • poster A2
 • flyer A5
 • placemat A3
 • lifesizer voor bij een live activiteit

Je kunt deze kosteloos bestellen, op=op. Bekijk en bestel ons promotiemateriaal 

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Professionals>Pensioen3daagse-welke-activiteiten-kun-je-organiseren.rtd