P3DWijzer in geldzaken
3 t/m 5 november 2020
Hoofdnavigatie

Welke activiteiten kun je bedenken tijdens de Pensioen3daagse?

Hieronder vind je voorbeelden van voorgenomen activiteiten van deelnemende organisaties. En tips over de materialen uit onze toolkit die hierbij te benutten zijn. Tijdens de Pensioen3daagse organiseren werkgevers, pensioenuitvoerders en pensioenadviseurs in het hele land veel activiteiten om werknemers overzicht en inzicht te geven in hun pensioen. Tijdens de editie van 2020 moeten we met zijn allen creatief zijn en nagaan welke activiteiten met de juiste afstand mogelijk zijn. 

Op de werkplek

De werkomgeving is dé plek om aandacht te vestigen op het pensioen. Op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 november kun je aan de volgende activiteiten denken als je iets wilt doen binnen jouw organisatie:

 • Pensioenpresentatie in kleinere groepen
  Organisaties kiezen vaak voor een presentatie in een kleinere groep, met als voordeel: meer ruimte voor interactie. Benut hiervoor de powerpointpresentaties (aanpasbaar), promotiemiddelen en de populaire animaties. Samen de AOW-tool invullen zet mensen ook snel aan het denken. Je kunt de presentatie combineren met het aanbieden van een ontbijt, lunch of met een andere activiteit. En samenwerken met de pensioenaanbieder blijkt erg waardevol.
 • Nodig een adviseur uit op de werkplek
  Verschillende organisaties zetten adviseurs in die persoonlijke voorlichting geven over pensioen.
 • Vraag om aandacht voor de Pensioen3daagse op plekken waar veel medewerkers komen 
  Je kunt werknemers op verschillende plekken wijzen op de Pensioen3daagse en de activiteiten van jouw organisatie. Denk aan de ingang van het pand, de balie van Personeelszaken, de parkeerplaats of de stallingsplek van fietsen. Gebruik hierbij de flyers, posters en pepermuntjes. 
 • Pensioenspreekuren van pensioenuitvoerders of pensioenadviseurs
  Op verschillende plekken houden pensioenadviseurs en pensioenuitvoerders pensioenspreekuren voor werknemers. Deze zijn vaak rond lunchtijd of eind van de dag gepland. Ze zijn natuurlijk ook digitaal te houden.
 • Stuur pensioentips per post
  Werken veel medewerkers thuis? Dan is per post iets toesturen een originele manier van communiceren over pensioen. Hiervoor kun je onze promotiematerialen gebruiken en in de brief aandacht vragen voor de online pensioentools en webinars.
 • Pensioenvoorlichting tijdens de lunch 
  Hierbij gaan nu minder mensen aan een tafel zitten. Dat geeft ook meer ruimte voor het pensioenkaartspel, de tips op de placemats en een gesprek hierover. Bekijk ons algemene pensioenlunch draaiboek.

Digitale activiteiten

 • Nodig medewerkers uit voor de Pensioen3daagse 2020 webinars
  Op 3, 4 en 5 november organiseren we een aantal webinars over verschillende onderwerpen. Medewerkers kunnen zich hiervoor aanmelden of later deze webinars terugkijken (zie de toolkit onderaan).
 • Laat uw medewerkers de pensioentool invullen
  Veel werkgevers wijzen hun medewerkers op de pensioentool ‘Wat kun jij doen voor je pensioen?’. Deze tool geeft algemeen inzicht. Ook werken we nog aan een nieuwe tool die mensen probeert te verleiden om zich te verdiepen in het pensioen.
 • Besteed aandacht aan Mijnpensioenoverzicht.nl
  Met onze partners ontwikkelen we acties om zoveel mogelijk mensen te laten inloggen op de website Mijnpensioenoverzicht.nl.  
 • Plaats een artikel in de nieuwsbrief aan werknemers of op intranet
  Veel werkgevers zetten een artikel over pensioen in hun personeelsblad, op intranet of in de nieuwsbrief aan werknemers. Dit artikel zet aan tot actie, bijvoorbeeld een bezoek aan de website van de pensioenuitvoerder of Mijnpensioenoverzicht. Eind september bieden we in de toolkit een kant-en-klaar artikel over pensioen aan. Dat kun je uiteraard naar eigen inzicht aanpassen.
 • Geef een online presentatie over pensioen
  Andere werkgevers organiseren een online presentatie over pensioen. Zij gebruiken de voorbeeldpresentaties, animaties en overige pensioentools die via de website van de Pensioen3daagse worden aangeboden. We hebben binnenkort ook een speciale videocall achtergrond die je hierbij kan inzetten.

Combinatie van activiteiten
Veel organisaties combineren online pensioencommunicatie met een activiteit op de werkplek, bij de ingang of tijdens de lunch.  

Inhoud Toolkit Pensioen3daagse

We bieden de volgende promotiematerialen aan:

 • pepermuntdoosje
 • pensioenkaartspel
 • poster A2
 • flyer A5
 • placemat A3

U kunt deze vanaf nu kosteloos bestellen, op=op.

Dit is ons aanbod aan digitale middelen: 
De online toolkit wordt op dit moment ge-upgrade en aangevuld. Per 30 september zijn de onderdelen met * klaar. U kunt de bestaande onderdelen hier al bekijken. 

 1. Presentatie: Bijna met pensioen, met handleiding*
 2. Presentatie: Dit kun jij doen voor jouw pensioen, met handleiding*
 3. Pensioentool: Dit kun jij doen voor jouw pensioen, klik hier
  Deze tool kun je ook op de website van je organisatie plaatsen
 4. Pensioentool: Heb jij je al goed verdiept in je pensioen?
  Deze tool richt zich op de eerste stap en is ontwikkeld met de meest recente gedragsinzichten. Deze tool gaat live in oktober.
 5. AOW-leeftijd berekenen, klik hier
  Ook deze tool kun je op de website van je je organisatie plaatsen.  
 6. Animatie: Mijnpensioenoverzicht.bnl klik hier
 7. Animatie: Hoe bouw jij je pensioen en AOW op? klik hier
 8. Animatie Pensioen en gebeurtenissen*
 9. Checklist werkgevers, Klik hier
 10. Logo's Pensioen3daagse, klik hier
 11. Webinars op 3, 4 en 5 november met keuze uit verschillende pensioenthema’s (nieuw)*
 12. Artikel voor in nieuwsbrief of personeelsmagazine (nieuw)*
 13. Videocall achtergronden Pensioen3daagse (nieuw)*
 14. Gedragsinzichten pensioencommunicatie uit de wetenschap, klik hier.
Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Op deze pagina