P3DWijzer in geldzaken
Hoofdnavigatie

Artikel voor nieuwsbrief of magazine

Wil je graag medewerkers informeren over pensioen en hen stimuleren hier mee aan de slag te gaan? Hiervoor kun je onderstaand artikel en de afbeeldingen benutten. Je kiest zelf welke onderdelen je wilt gebruiken en vult het aan waar je wilt. Download hier het artikel of bekijk het onder aan deze pagina. Je kunt ook de animatie downloaden en op je website plaatsen. 

Afbeeldingen

Animatie over pensioen en gebeurtenissen in je leven


Artikel 

Later goed geregeld? Check het nu!
Jubileumeditie Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november 2020

Op 3, 4 en 5 november vindt de 10e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Tijdens deze drie dagen vragen we aandacht voor jouw pensioen. Ga ermee aan de slag. Dit kan op allerlei manieren. Zet in twee minuten de eerste stap.

Doe de pensioentest!
Heb jij later goed geregeld? Check nu in 2 minuten of jij goed op weg bent naar jouw pensioen. Doe de pensioentest op pensioen3daagse.nl/jouwpensioen en check jouw kleurscore en pensioenleeftijd. Je krijgt ook handige tips om je verder in je pensioen te verdiepen, zoals een verwijzing naar mijnpensioenoverzicht.nl.

Verandert er iets in je leven? Check dan ook jouw pensioen
Pensioen lijkt voor veel mensen ver weg. Toch is pensioen dichterbij dan je denkt. Stel je krijgt een nieuwe baan, gaat samenwonen/trouwen, krijgt een kind, gaat uit elkaar of je krijgt onverhoopt met een overlijden in je gezin te maken. Deze levensgebeurtenissen kunnen direct gevolgen hebben op jouw pensioen. Pensioen is dus je hele leven door actueel. Lees meer hierover op pensioen3daagse.nl/levensgebeurtenisen.

Vraag hulp als je er zelf niet uitkomt
Je bezig houden met pensioen is niet het makkelijkste om te doen. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Vraag hulp. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende vijf manieren:

  1. Vraag een familielid, vriend of buurtgenoot om je te helpen. Twee weten meer dan één.
  2. Stel je vraag aan een vrijwilliger in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan het wijkteam of een vrijwilliger van de thuisadministratie.
  3. Neem contact op met je eigen pensioenfonds of pensioenverzekeraar.
  4. Ga naar pensioen3daagse.nl/vragen en stel je vraag tijdens de Pensioen3daagse gratis online aan een professionals. Hier vind je ook de meest gestelde vragen over pensioen.
  5. Zoek via pensioen3daagse.nl/gesprek bij jou in de buurt een onafhankelijk pensioenadviseur die is aangesloten bij Adfiz en maak tijdens de Pensioen3daagse gratis een eerste afspraak voor pensioenadvies.

[naam organisatie] doet mee

Natuurlijk kun je je vraag ook aan ons als werkgever stellen. Wij doen ook dit jaar weer mee aan de Pensioen3daagse. [omschrijf activiteit, bijvoorbeeld een (pensioenspreekuur, voorlichting door middel van een presentatie, een pensioenlunch, een flitswebinar, etc. Als gevolg van COVID-19 kunnen deze activiteiten ook online plaatsvinden. Bekijk voorbeelden van voorgenomen activiteiten van deelnemende organisaties en tips over de materialen uit onze online toolkit die hierbij te benutten zijn.] 

Kijk voor meer informatie op pensioen3daagse.nl.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid van Nederlanders te bevorderen. Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Mijnpensioenoverzicht.nl, ministerie van Financiën, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank (DNB), Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en - verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.

Op deze pagina
Ben jij goed op weg naar jouw pensioen?