P3DP3DP3DP3DP3DP3D
3 t/m 5 november 2020
Hoofdnavigatie

Telegraaf Pensioen3daagse helpdesk

Tijdens de Pensioen3daagse organiseert Wijzer in geldzaken samen met de Telegraaf Media Groep op 5, 6 en 7 november de Telegraaf Pensioen3daagse helpdesk.

Via de pagina’s van de Financiële Telegraaf (zowel in print als online) worden consumenten vanaf 1 november opgeroepen om per email al hun vragen te stellen over het thema pensioen.

Alle vragen worden per dag door zo’n 15 tot 20 pensioenexperts vanaf de redactie van de Telegraaf per e-mail beantwoord.

Help je mee op de helpdesk?

Ontvangst is tussen 9:30 en 10:00 uur. Tussen 10:00 uur en 16:30 uur worden de vragen beantwoord (inclusief lunchpauze).

De vragen komen allemaal binnen in een centrale inbox en worden door de redactie van De Telegraaf en Wijzer in geldzaken per categorie onderverdeeld, bijvoorbeeld vragen over scheiden, AOW, buitenland, etc.

Aan het begin van elke dag worden de pensioenexperts op de redactie van de Telegraaf in Amsterdam verwelkomd en wordt onderling afgestemd wie met welke vragen aan de slag gaat.

De vragen worden vanuit de centrale inbox per email beantwoord. Elke email heeft een vaste afsluiter waarin ook wordt verwezen naar een aantal algemene websites voor meer informatie.

Alle pensioenexperts gaan individueel of in tweetallen aan de slag. Bij vragen is er altijd een collega-expert aanwezig die eventueel kan helpen.

De vragen worden anoniem, dus zonder je eigen naam te noemen, beantwoord. Wel is het mogelijk om via bijvoorbeeld LinkedIn of andere social media een foto en bericht te delen over jouw deelname aan de Telegraaf Pensioen Helpdesk .  

Wat voor kennis heb je nodig?

Een algemene kennis van pensioen is voldoende. De vragen die worden gesteld zijn heel divers. Ze variëren van heel algemeen (bijvoorbeeld: Vanaf welke leeftijd krijg ik AOW?) tot zeer specifieke vragen over iemands persoonlijke situatie.

Onderling worden de vragen verdeeld tussen de aanwezige pensioenexperts. Als je van een bepaald onderdeel geen specifieke kennis hebt is dit dus geen probleem.

Op www.pensioen3daagse.nl vind je een overzicht van meestgestelde vragen en antwoorden van voorgaande jaren.    

Wie zijn mijn collega's die dag(en)?

Voorgaande jaren is de helpdesk bemand door verschillende pensioenexperts vanuit de grote pensioenfondsen, de AFM en het ministerie van SZW maar ook individuele pensioenexperts hebben een bijdrage geleverd. Tijdens de pauze en na afloop is er tijd om met de collega pensioenexperts kennis te maken en te netwerken.   

Ik wil me aanmelden als pensioenexpert

Je kunt je aanmelden via dit formulier. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Op het formulier kun je aangeven op welke dag/dagen je aanwezig kunt zijn. Medio oktober nemen we contact op en laten we je weten op welke dag je bent ingedeeld. Je ontvangt dan ook informatie over hoe laat je aanwezig moet zijn en andere aanvullende informatie.

Voor overige vragen kun je emailen naar: info@wijzeringeldzaken.nl

Dit kun jij doen voor jouw pensioen
Wat is je geboortedatum?