Pensioen3daagse
Een initiatief van
Wijzer in geldzaken
12 t/m 14 november 2024
U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Werkgevers>welke-activiteiten

Welke activiteiten kun je doen?

Tijdens de Pensioen3daagse organiseren werkgevers, pensioenuitvoerders en pensioenadviseurs in het hele land activiteiten om werknemers overzicht en inzicht te geven in hun pensioen. Dit kan digitaal of op de werkplek. Of combineer online pensioencommunicatie  met een activiteit op de werkplek, bij de ingang of tijdens de lunch. Hieronder vind je voorbeelden van voorgenomen activiteiten van deelnemende organisaties.

Maak voor een geslaagde activiteit gebruik van onze 10 tips Pensioencommunicatie en de materialen uit de online toolkit.

Op de werkplek

Pensioenpresentatie of pensioenlunch

Maak voor een presentatie of lunch gebruik van de (aanpasbare) powerpointpresentaties, promotiemiddelen en de animaties uit onze online toolkit. Samen met het invulen van de AOW-tool zet dit mensen snel aan het denken. Je kunt de presentatie combineren met het aanbieden van een ontbijt, lunch of met een andere activiteit. En samenwerken met de pensioenaanbieder blijkt erg waardevol. Zie hier ook het pensioenlunch draaiboek.

Nodig een adviseur uit op de werkplek

Verschillende organisaties zetten adviseurs in die persoonlijke voorlichting geven over pensioen. Of nodig de pensioenaanbieder van jouw organisatie uit voor persoonlijke gesprekken.

Vraag om aandacht voor de Pensioen3daagse op plekken waar veel medewerkers komen

Je kunt werknemers op verschillende plekken wijzen op de Pensioen3daagse en de activiteiten van jouw organisatie. Denk aan de ingang van het pand, de balie van Personeelszaken, de kantine of koffiecorner, de parkeerplaats of de stallingsplek van fietsen. Gebruik hierbij de flyers, posters en pepermuntjes. 

Spreekuren van pensioenuitvoerders of pensioenadviseurs

Op verschillende plekken houden pensioenadviseurs en pensioenuitvoerders pensioenspreekuren voor werknemers. Deze zijn vaak rond lunchtijd of eind van de dag gepland. Dit kan natuurlijk ook digitaal.

Pensioenvoorlichting tijdens de reguliere lunch

Hierbij spreek je de mensen soms ook in wat kleiner groepen. Dat geeft meer ruimte voor bijvoorbeeld het pensioenkaartspel, de tips op de placemats en een gesprek hierover.

Via het intranet of email

Laat je medewerkers de pensioentool invullen

Wijs je medewerkers op de pensioentool 'Check het nu'. De tool geeft tips die van belang zijn voor de persoonlijke pensioensituatie. Na het beantwoorden van wat vragen krijgt de medewerker handige tips om zich verder in het pensioen te verdiepen. Ook krijgen ze de optie in te loggen op Mijnpensioenoverzicht.nl of de Pensioenchecker app te downloaden voor inzicht in hun pensioenbedrag.

Plaats een artikel in de nieuwsbrief aan werknemers of op intranet

Plaats een artikel over pensioen in het personeelsblad, op intranet of in de nieuwsbrief aan werknemers. Dit artikel zet aan tot actie, bijvoorbeeld een bezoek aan de website van de pensioenuitvoerder of het invullen van de pensioentool. In onze online toolkit bieden we een kant-en-klaar artikel over pensioen aan. Natuurlijk kun je het artikel naar eigen inzicht aanpassen.

Stuur pensioentips per post

Werken veel medewerkers thuis? Dan is per post iets toesturen een originele manier van communiceren over pensioen. Hiervoor kun je de Pensioen3daagse-envelop gebruiken! De enveloppen zijn voor de werkgever kostenloos te bestellen. De verzending naar de werkgever regelen wij, de verzending naar de medewerkers regelt de werkgever. Bekijk de inhoud hier.

Communicatiemiddelen

In de online toolkit pensioencommunicatie vind je verschillende digitale middelen. Daarnaast bieden we de volgende promotiematerialen aan. Je kunt deze kosteloos bestellen, op=op. Bekijk en bestel ons promotiemateriaal 

U bent hier:Home>Pensioen3daagse>Werkgevers>welke-activiteiten