Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
Dit kun jij doen voor jouw pensioen
Wat is je geboortedatum?

Voorlopig Pensioenakkoord 2019 en je AOW-leeftijd

Op 5 juni werden de regering, werkgevers en werknemers het eens over het Pensioenakkoord 2019. Eén van de maatregelen uit dit voorlopig Pensioenakkoord 2019 is de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen dan nu.

Als je hieronder je geboortedatum invult, zie je wat je AOW-leeftijd wordt op basis van het Pensioenakkoord 2019. Bij deze berekening hebben we nog een aantal opmerkingen:

  • De leden van de vakbonden zijn akkoord met de voorstellen. Nu moeten de Tweede en Eerste Kamer de voorstellen nog goedkeuren. 
  • Het eerste onderdeel is al door de Tweede en Eerste Kamer aangenomen. De verhoging van de AOW-leeftijd tot 2025 ligt vast.
  • Vanaf 2025 stijgt de AOW-leeftijd mee met de gemiddelde levensverwachting van inwoners van Nederland. Als de gemiddelde levensverwachting verandert, geldt dat ook voor de AOW-leeftijd vanaf 2025. Dat verandert niet door het Pensioenakkoord 2019. Wel gaat de stijging van de AOW-leeftijd door dit akkoord minder snel.

Let op! Ben je geboren na 30 september 1991? Dan is er nog geen gemiddelde levensverwachting bekend voor het moment dat je 65 jaar wordt. Je AOW-leeftijd is waarschijnlijk minimaal 69 jaar en 6 maanden.  

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen: