Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»Over ons»Vacature: gedragswetenschapper
thema

Gedragswetenschapper voor 'Wijzer in geldzaken'

Ministerie van Financiën, Directie Financiële Markten

Functieomschrijving

Financiële markten worden steeds ingewikkelder en geld is in deze digitale tijd ongrijpbaarder geworden. Er wordt van mensen verwacht dat ze meer verantwoordelijkheid nemen voor hun geldzaken en zelfredzamer zijn. Dit stelt steeds hogere eisen aan hun financiële vaardigheden. Het verbeteren van die vaardigheden vergt ook inspanningen van de Rijksoverheid, gericht op de lange termijn. Als gedragswetenschapper help je mensen wijzer in geldzaken te maken.

Je vertaalt de laatste (gedrags)wetenschappelijke inzichten naar de praktijk en ontwikkelt interventies die verantwoord financieel gedrag bevorderen. Daarnaast houd je de ontwikkelingen op dit terrein – zowel nationaal als internationaal – in de gaten en je vertaalt die naar concrete projecten en activiteiten. Een aantal van deze projecten en activiteiten voer je ook uit.

Je initieert en begeleidt onderzoek om te kijken naar determinanten van financieel gedrag. Je ontwikkelt nieuwe, innovatieve activiteiten op dit terrein en zorgt dat de effectiviteit hiervan gemeten wordt. Daarnaast denk en werk je mee met het team om bestaande projecten verder uit te bouwen. Ook zorg je ervoor dat de website voor een aantal deelonderwerpen actueel is en aansluit bij de laatste gedragswetenschappelijke inzichten.

Je neemt het initiatief om kennissessies voor partners en voor het team te organiseren. Daarnaast adviseer je beleidsmakers bij de overheid en in de financiële sector bij het effectiever maken van hun beleid. Dit doe je op basis van inzichten uit de gedragswetenschap.

Functie-eisen

  • Je bent enthousiast en resultaatgericht en hebt een universitaire opleiding op het gebied van gedragseconomie en/of -psychologie.
  • Je denkt strategisch en hebt bij voorkeur ervaring met het in praktijk brengen van gedragswetenschappelijke inzichten.
  • Je bent initiatiefrijk en zelfstartend.
  • Je bent creatief en kunt de vertaalslag maken van de theorie naar praktische initiatieven.
  • Je hebt affiniteit met personal finance.
  • Je kunt uitstekend samenwerken.
  • Je hebt een goede antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van geldzaken.
  • Je bent in staat te werken in een complex krachtenveld.

Arbeidsvoorwaarden

Je salaris is afhankelijk van je kennis en werkervaring, en bedraagt minimaal € 2.519,- (schaal 10) en maximaal € 5.219,- (schaal 12) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand.

Dienstverband

Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • Lever de bijlagen van je sollicitatie aan in Word of pdf.
  • De gesprekken zijn gepland in week 48 en 49.

Wil jij weten waar je eventueel komt te werken? Lees meer over Wijzer in geldzaken

Wil je reageren? Klik hier

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen: