P3DP3DP3DP3DP3DP3D
5 t/m 7 november 2019
Hoofdnavigatie
02 november 2017

Aegon wint Pensioenwegwijzer 2017

Aegon Profielwijzer helpt mensen bij het maken van een beleggingsprofielkeuze op basis van het risico dat bij iemand past Aegon is vanmiddag in Den Haag door een vakkundige jury beloond met de Pensioenwegwijzer 2017. Vanmiddag werd de prestigieuze prijs voor het derde jaar op rij namens Wijzer in geldzaken uitgereikt. De prijs gaat naar een organisatie uit de pensioensector die zich inzet om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken en te verbeteren. De bijeenkomst vormde de officiële afsluiting van de Pensioen3daagse 2017.

Bekijk hier het videoverslag. 

Spannende finale met vijf finalisten

Tijdens de finale streden vijf organisaties/ initiatieven, om de prijs. AEGON, Bright pensioen, De tijd van je leven, How 2 Spend It en Kandoor pitchten hun inzending aan een jury onder leiding van professor dr. Lisa Brüggen. Hierna koos de jury de beste inzending en werd de winnaar bekend gemaakt.

Juryvoorzitter professor dr. Lisa Brüggen over het winnende initiatief:

"De jury was na aan uitgebreide afweging overtuigd dat de “De Pensioenwegwijzer 2017” dit jaar toebehoorde aan de Aegon Profielwijzer. We hebben goed gekeken naar de criteria van de prijs om realistisch inzicht te krijgen in de persoonlijke pensioensituatie, financiële veerkracht te bevorderen, de toetsing op effectief en of het initiatief impact heeft op gedrag van mensen. Het initiatief van Aegon toont aan dat als je mensen goed begeleidt bij hun persoonlijke keuzes, zij bereid zijn andere beslissingen te maken die uiteindelijk kunnen bijdragen aan een betere pensioenopbouw. 

Chantal Hoet, marketeer bij Aegon:

"Met de Aegon Profielwijzer stelt Aegon deelnemers in staat een beleggingsprofiel te kiezen dat ervoor zorgt dat hun pensioen zich ontwikkelt op een manier die daadwerkelijk bij hen past. De Aegon Profielwijzer is hiermee een prachtig schoolvoorbeeld van hoe wetenschappelijke inzichten vertaalt zijn naar de dagelijkse praktijk."


Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode
Dit kun jij doen voor jouw pensioen
Wat is je geboortedatum?