Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»In 't nieuws»Prinses Maxima opent internationaal verzekeringscongres
thema
27 april 2012

Prinses Maxima opent internationaal verzekeringscongres

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagochtend 1 juni de 4e International Insurance Conference. Deze conferentie, waarvoor het Verbond van Verzekeraars als gastheer optreedt, wordt op 1 juni 2012 gehouden in het Krasnapolsky te Amsterdam. Prinses Máxima spreekt in haar hoedanigheid van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en VN-adviseur 'Inclusive Finance'.

De 4de International Insurance Conference wordt georganiseerd door Insurance Europe, de koepelorganisatie van verzekeraars in Europa. De conferentie staat in het teken van de verantwoordelijkheid die verzekeraars wereldwijd hebben bij het bieden van zekerheid en bescherming en de kansen en bedreigingen in de sector. De conferentie trekt jaarlijks honderden beleidsmakers, politici en bestuurders van verzekeraars van over de hele wereld.

Het Verbond van Verzekeraars is verheugd over de komst van de Prinses. Algemeen directeur Richard Weurding: "We zijn vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima bereid is om de openingsspeech te verzorgen. Als Verbond van Verzekeraars zijn we zeer actief op het gebied van financiële educatie. Zo zijn we vanaf de oprichting lid van het platform Wijzer in geldzaken. Nederland loopt op dit punt voorop in de wereld. Dit is een uitstekende gelegenheid om onze internationale gasten op het belang van financiële educatie en begrijpelijke financiële producten te wijzen. Prinses Máxima, als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken en zeer betrokken bij de genoemde onderwerpen, is in dat opzicht de perfecte ambassadrice."

Naast de openingsspeech van H.K.H. Prinses Máxima is Eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt) keynote-spreker. Gedurende de dag zullen ook Tom Kliphuis (CEO bij Nationale-Nederlanden) en Europarlementariër Burkhard Balz de aanwezigen toespreken en vinden verschillende paneldiscussies plaats.

Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode