Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»In 't nieuws»Prinses Máxima opent eerste Wijzer in geldzaken Geldloket
thema
13 mei 2012

Prinses Máxima opent eerste Wijzer in geldzaken Geldloket

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent woensdagmiddag 23 mei 2012 samen met demissionair minister van Financiën, J.C. de Jager, het eerste Wijzer in geldzaken Geldloket in Amersfoort. Bij het Geldloket kunnen de Amersfoortse inwoners terecht met vragen over geldzaken. Na de opening zijn de Prinses en de minister aanwezig bij een spreekuur in het loket.

Het Geldloket, een pilotproject van 1 jaar, heeft als doel na te gaan in hoeverre consumenten behoefte hebben aan een fysiek loket voor vragen over geldzaken. Veel mensen hebben moeite wegwijs te worden in de hoeveelheid financiële informatie op internet. Het Geldloket geeft op een fysieke plaats voorlichting en biedt praktische hulp bij vragen over geldzaken zoals pensioen, verhuizen, uit elkaar gaan of rondkomen. Als het nodig is, worden de bezoekers doorverwezen naar relevante (lokale) instanties. Het Geldloket geeft geen financieel advies aan de bezoekers en verkoopt geen producten of diensten.

Wijzer in geldzaken werkt in Amersfoort samen met Stadsring51, een organisatie voor schuldhulpverlening en schuldpreventie. In Den Bosch wordt eind mei een tweede Geldloket geopend in het Juridisch Loket. Dit is een landelijke organisatie met dertig vestigingen die gratis juridisch advies en informatie op alle rechtsterreinen bieden.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken. Prinses Máxima is erevoorzitter van het platform.

Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode