Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
thema
05 juni 2019

Blijf met Wijzer in geldzaken op de hoogte van het voorlopig Pensioenakkoord 2019

Op 5 juni werd bekend dat de regering, vakbonden en werkgevers een voorlopig akkoord hebben bereikt over de verhoging van de AOW-leeftijd, de aanpassing van het pensioenstelsel en regelingen voor zzp'ers. De voorgestelde veranderingen zijn nog niet definitief. Inmiddels zijn de leden van de vakbonden akkoord met de voorstellen. Nu moeten de leden van de Tweede en Eerste Kamer nog instemmen met het Pensioenakkoord 2019.

We vinden het belangrijk dat werkenden en gepensioneerden weten wat de veranderingen betekenen voor hun portemonnee, ook al zijn de details van het akkoord nog niet bekend en moeten de voorstellen nog worden aangenomen. Daarom volgen we de ontwikkelingen op de voet en houden we onze pagina over het Pensioenakkoord 2019 bij. 

Naast de bovenstaande pagina bieden we ook een tool aan waarmee iedereen kan nagaan wat de mogelijke gevolgen zijn van het voorlopig Pensioenakkoord 2019. Daarnaast kunnen bezoekers ook de AOW-leeftijd bepalen als de plannen uit het voorlopig Pensioenakkoord 2019 doorgaan.

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Zoek in het nieuws
Zoek op onderwerp
Zoek op periode