Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken
Alle thema's in één oogopslag
Meer thema's
U bent hier:Home»Geldzaken door het jaar»Veranderingen in je zorgverzekering in 2017
thema

Veranderingen in je zorgverzekering in 2017

Wat verandert er in 2017 aan je zorgverzekering en je zorgkosten? De veranderingen op een rij.

Zorgverzekering duurder

De gemiddelde maandelijkse premie voor een zorgverzekering is in 2017 hoger. De premie is afhankelijk van de verzekeraar, het soort verzekering dat je hebt en je eigen risico.

Meer zorgtoeslag

De zorgtoeslag gaat voor de meeste mensen die er recht op hebben iets omhoog. Of je recht hebt op zorgtoeslag hangt af van je inkomen. Daarbij gaat het om je verzamelinkomen. Dit is je inkomen na aftrekposten, zoals de hypotheekrenteaftrek.

Basispakket iets uitgebreider

Het basispakket is de zorg waarvoor de basis zorgverzekering dekking biedt. Het pakket wordt door de overheid vastgesteld en is in 2017 iets uitgebreider dan in 2016.

Eigen risico blijft gelijk

Het verplichte eigen risico blijft in 2017 €385. Het blijft ook zo dat je voor sommige vormen van zorg geen eigen risico betaalt. Een bezoek aan de huisarts valt bijvoorbeeld niet onder het eigen risico. Hetzelfde geldt voor zorg van een verloskundige. Daarnaast kunnen verzekeraars in 2017 vaker een vrijstelling geven voor het eigen risico. Dat kunnen ze doen voor bepaalde programma's zoals een programma om gezondheidsproblemen te voorkomen.

AOW leeftijd berekenen

Weet jij wanneer jouw AOW start onder de huidige wetgeving? Reken het uit.