U bent hier:Home>Actueel>Wat kun je nu al doen voor je aangifte inkomstenbelasting 2020?

Bereid je voor op de aangifte inkomstenbelasting 2020

Je hebt het vast wel gemerkt aan je mail of de post in je brievenbus. Werkgevers, banken en verzekeraars zijn druk met het opsturen van opgaven met daarop je jaarloon, de saldi op je betaal- of spaarrekening, de betaalde hypotheekrente of pensioenpremie. Dat betekent ook dat je binnenkort weer aangifte mag doen. Nu je toch al die post of mail krijgt, kun je beter meteen beginnen met de voorbereidingen op je aangifte. 

Wat doe je met digitale jaaropgaven? 

Je kunt een aparte map maken in je mailbox en daarin de mails met de jaaropgaven bewaren. Slimmer is om een aparte map Inkomstenbelasting 2020 te maken op je laptop. In deze map bewaar je de jaaropgaven die je als bijlage bij je mails hebt ontvangen of je gedownloade jaaropgaven. Krijg je heel veel verschillende jaaropgaven? Dan kun je meerdere mapjes maken, bijvoorbeeld loon, hypotheek, spaarrekeningen en beleggingen.

Wat doe je met papieren jaaropgaven? 

Die kun je bewaren in een ordner. Als je toch al een map op je laptop of computer hebt, kun je de papieren jaaropgaven ook inscannen en dan opslaan in het mapje. In plaats van scannen kun je natuurlijk ook met je telefoon een foto maken en die foto in het mapje stoppen.

Heb je in 2020 een voorlopige aanslag gekregen?  

Zoek dan de aanslag inkomstenbelasting 2020 op en bewaar deze ook in het mapje Inkomstenbelasting 2020.

Ben je ondernemer? 

Hou je je administratie bij en heb je de bonnetjes van je uitgaven zorgvuldig genummerd en bewaard. Dan ben je eigenlijk al klaar voor de aangifte inkomstenbelasting 2020. Voor alle anderen ondernemers geldt: pak je bankafschriften en alle andere financiële stukken en maak een begin met het opstellen van je financiële gegevens. Nu heb je nog ruim de tijd.  

Voorlopige aanslag over 2021 gekregen?

 Als je toch bezig bent met je geldzaken, bekijk dan nog eens de voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2021. Kloppen de schattingen van de Belastingdienst? Als er iets veranderd is, bekijk dan ook of dit gevolgen heeft voor de mogelijke toeslagen die je ontvangt.  

Deel deze informatie met anderen:
Bereid je voor op je aangifte inkomstenbelasting met onze aangiftehulp
Aangiftehulp inkomstenbelasting 2020

Bereid je voor op je aangifte inkomstenbelasting over 2020