U bent hier:Home>#Financieelgezond Geldzorgen, beter voorkomen dan genezen.

Online platformbijeenkomst Wijzer in geldzaken

14 juni 2021

15:30 tot 17:00 uur


Geldzorgen, beter voorkomen dan genezen

Wijzer in geldzaken houdt op 14 juni a.s. haar jaarlijkse platformbijeenkomst, dit keer met het thema 'Geldzorgen, beter voorkomen dan genezen.'. Steeds meer onderzoek laat zien dat geldzorgen de link is tussen financiële gezondheid en mentale en fysieke gezondheid. Langdurige stress is slecht voor je gezondheid. Geldzorgen voorkomen is dus niet alleen goed voor het financieel welzijn, maar ook voor de mentale en fysieke gezondheid van financieel kwetsbaren. Voorkomen is beter dan genezen.

Deze vragen staan centraal tijdens de online platformbijeenkomst op 14 juni. Lees hieronder het programma en welke gasten aanwezig zijn. 

Programma

15.20 uur: Start van de livestream

15.30 uur: Opening van het plenair programma

16.30 uur: Parallelle sessies

Na afloop van het plenaire programma is er de mogelijkheid om één van de vijf parallelle sessies te volgen. 

17.00 uur: Afsluiting platformbijeenkomst


#Financieelgezond

Tijdens de platformbijeenkomst delen we video’s, foto's van achter de schermen en highlights in ons liveblog. Praat ook op social media met ons mee en gebruik #financieelgezond.

Gasten

We zijn verheugd te kunnen melden dat onze erevoorzitter, Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig zal zijn. De online platformbijeenkomst wordt gepresenteerd door Sabine Uitslag. Zij gaat in gesprek met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen over hoe geldzorgen de gezondheid beïnvloeden. Onder andere minister van Financiën Wopke Hoekstra zal aanschuiven en zijn visie geven op het onderwerp. 

De coronapandemie heeft duidelijk gemaakt dat financiën en gezondheid hand in hand gaan. Nu het vaccineren flink op stoom is gekomen moeten we ook vooruit kijken naar de na-ijleffecten van deze gezondheidscrisis. Het Nibud waarschuwde eerder al voor een mogelijke schuldengolf. Tijdens deze online platformbijeenkomst spreken we o.a. met een huisarts, adviseur Jeugdgezondheidzorg en ervaringsdeskundigen over de impact van geldzorgen op hun gezondheid. En bespreken we mogelijkheden om te helpen bij geldzorgen.

"Ik zie bij mijn patiënten dat velen door de geldstress minder goed voor zichzelf zorgen, waardoor ze een lagere weerstand ontwikkelen. Ze eten ongezond. Ik zie veel obesitas omdat ongezond eten goedkoper lijkt.” Aldus huisarts Yildiz.

Hare Majesteit Koningin Máxima
Hare Majesteit Koningin Máxima

Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt Koningin Máxima aandacht voor het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Wopke Hoekstra
Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra is minister van Financiën. 

Sabine Uitslag
Sabine Uitslag

Sabine is verpleegkundige en gezondheidswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht. 

Dagmar Niewold
Dagmar Niewold

Dagmar is ervaringsdeskundig professional bij het expertisecentrum Sterk uit Armoede. Ze gebruikt haar eigen ervaringen in combinatie met wetenschappelijke kennis om duidelijk te maken wat de relatie is tussen geldzorgen en gezondheid.

Mohamed Aziem
Mohamed Aziem

Mohamed is ervaringsdeskundige en weet hoe het is als het water je aan de lippen staat. 

Güven Çetinkaya-Yildiz
Güven Çetinkaya-Yildiz

Güven is huisarts en heeft een eigen praktijk in de Schilderswijk in Den Haag. 

Ellen-Joan Wessels
Ellen-Joan Wessels

Ellen-Joan werkt als adviseur en changemaker bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

Deel deze informatie met anderen:
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor professionals

#Financieelgezond

Gebruik de # in social media posts en praat mee!