logo: Wijzer in Geldzaken

Persberichten

Overzicht van verzonden persberichten. Op zoek naar een specifiek bericht, maak dan gebruik van de zoekfunctie of neem contact op met een van de woordvoerders via pers@wijzeringeldzaken.nl of bel met Imre de Roo via 06-150 33 216.

 

Maak je selectie
 

Spaarpot is en blijft favoriete plek om geld te bewaren

09 maart 2015

De oude vertrouwde spaarpot staat met stip op nummer één in de top drie van plekken waar kinderen hun geld het liefst bewaren: in de spaarpot (76%), op de bank (55%) en in de portemonnee (35%). Opvallend is dat meisjes hun geld vaker in hun portemonnee bewaren en jongens daarentegen vaker op een speciaal plekje. Dit blijkt uit een peiling van platform Wijzer in geldzaken onder ruim 500 kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool in het kader van de Week van het geld 2015.

Scholen in de startblokken voor Week van het geld 2015

06 maart 2015

Basisschoolleerlingen leren van 9 t/m 13 maart omgaan met geld als opmaat naar een structurele plek in het onderwijscurriculum. Maandag 9 maart a.s. start de vijfde editie van de nationale Week van het geld. Met meer dan 5.000 gastlessen op school en vele andere activiteiten in de klas of thuis, leren kinderen in het basisonderwijs een week lang alles over omgaan met geld.

“Financieel gedrag als uitgangspunt voor inrichting pensioenstelsel”

02 maart 2015

Platform Wijzer in geldzaken geeft vier aanbevelingen voor de inrichting van het pensioenstelsel in haar advies aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van de Nationale Pensioendialoog.

Koningin Máxima geeft startsein voor Week van het geld 2015

23 februari 2015

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft maandagochtend 9 maart het startsein voor de vijfde editie van de Week van het geld op de basisschool OBS West in Capelle a/d IJssel. Voorafgaand woont zij samen met staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap enkele gastlessen bij op de school en spreekt zij met leerlingen en docenten over het belang van leren omgaan met geld.

Koningin Máxima bezoekt stand Wijzer in geldzaken op Nationale Onderwijstentoonstelling

28 januari 2015

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 28 januari een bezoek gebracht aan de stand van Wijzer in geldzaken op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. De stand van het platform staat in het teken van leren omgaan met geld.

Opnieuw flink pakket veranderingen geldzaken consument in 2015

01 januari 2015

De koopkracht stijgt en er verandert eigenlijk niet zoveel. Dit is het beeld dat is ontstaan als het gaat om de geldzaken van de consument in het nieuwe jaar. Niets is echter minder waar! 2015 brengt opnieuw het nodige aan overheidsmaatregelen en nieuwe wetten. Met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’ helpt Wijzer in geldzaken consumenten om het overzicht te krijgen.

'57% beroepsbevolking schat AOW leeftijd te laag in'

28 oktober 2014

Meer dan de helft van de Nederlandse beroepsbevolking ziet de noodzaak om zich te verdiepen in eigen financiële situatie na pensionering. Toch maakt slechts 11 procent geregeld tijd vrij om naar zijn pensioen te kijken. Dit blijkt uit de Wijzer in geldzaken Pensioenmonitor 2014 in het kader van de Pensioen3daagse op 28, 29 en 30 oktober.

Uitgaven in de hand en beter in staat rekeningen tijdig te betalen

30 september 2014

Nederlanders letten over het algemeen goed op hun uitgaven (90%). De helft zegt zelfs ‘heel goed’ op te letten (52%). Een meerderheid spaart (87%), heeft het afgelopen jaar niet rood gestaan (58%) en heeft geen betalingsherinneringen gehad (66%). Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag van Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 consumenten van 18 t/m 80 jaar.

Koningin Máxima spreekt op symposium platform Wijzer in geldzaken

26 augustus 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdag 1 oktober in het ‘eauditorium’ van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een toespraak bij een symposium van platform Wijzer in geldzaken over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag. Toehoorders zijn professionals bij financiële organisaties en instellingen.

Nederlander sluit reisverzekering af voor hoge onvoorziene kosten

03 juli 2014

Dekking voor onvoorziene kosten is voor 85% van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben de voornaamste reden om die verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars.