Logo: Wijzer in geldzaken

Persberichten

Overzicht van verzonden persberichten. Op zoek naar een specifiek bericht, maak dan gebruik van de zoekfunctie of neem contact op met een van de woordvoerders via pers@wijzeringeldzaken.nl of via persvoorlichter Joost de Bree 06-47408065.

 

Maak je selectie
 

Tweederde ouders betalen kosten mobiele telefoon voor hun kind

14 april 2014

Hoeveel geld heeft een kind werkelijk nodig? En hoe geef je een kind financiële verantwoordelijkheid? Veel ouders worstelen met vragen over de financiële opvoeding. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wonen vanavond in Almere een ouderavond bij over financiële opvoeding. Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 500 ouders van kinderen uit groep 8, klas 1 en 2 van de middelbare school, blijkt onder meer dat 73% van de kinderen in groep 8 en 98% van de brugklassers beschikt over een eigen mobiele telefoon. Tweederde van de ouders nemen de kosten hiervan voor hun rekening, maar is dat verstandig?

Kwart huizenbezitters die opnieuw gaan kopen verwacht restschuld

09 april 2014

Van de Nederlandse huizenbezitters overweegt 13 procent om binnen nu en twee jaar een nieuwe woning te kopen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken. Het onderzoek geeft inzicht in de beweegredenen en belemmeringen die deze potentiële kopers tegenkomen bij de zoektocht naar een nieuw huis.

Koningin Máxima bezoekt ouderavond financiële opvoeding

07 april 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, woont maandagavond 14 april op basisschool De Archipel in Almere een ouderavond bij over ‘financiële opvoeding’. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker, vergezelt de Koningin deze avond.

Wijzer in geldzaken zet in op verantwoord financieel gedrag

27 maart 2014

Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hebben hun krachten gebundeld en presenteren vandaag een nieuw Strategisch Programma 2014-2018 om de komende vijf jaar verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, nam het eerste exemplaar van het Strategisch Programma in ontvangst.

Money Wise Platform committed to responsible financial behaviour

27 maart 2014

Partners from the financial sector, academia, the government, educational organisations, information services and consumer organisations have joined forces and today presented a new 2014-2018 National Strategy aimed at promoting responsible financial behaviour in the Netherlands over the next five years. This morning, Her Majesty Queen Máxima, honorary chair of the Money Wise Platform, received the first copy of the National Strategy for Financial Education in the Netherlands.

42% jonge tieners: geen gesprek over wie wat betaalt

10 maart 2014

De overgang van basisschool naar middelbare school leidt vaak tot meer financiële zelfstandigheid voor kinderen. Kinderen krijgen meer te besteden en gaan meer uitgeven. Toch heeft 42% van de jonge tieners niet gesproken over wie wat betaalt. Een gemiste kans. Praten over geldzaken is een goede manier om kinderen al vanaf jonge leeftijd financieel bewust te maken.

Week van het geld 2014 bijna van start

03 maart 2014

Maandag 10 maart a.s. start de vierde editie van de nationale Week van het geld. Met bijna 5.000 gastlessen op school en vele andere activiteiten in de klas of thuis, leren kinderen in het basisonderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Tijdens de Week van het geld, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, zetten ruim 90 organisaties zich hiervoor door het hele land in.

Wat betekent dit voor mij? Overzicht van veranderende overheidsmaatregelen voor de huishoudportemonnee

13 januari 2014

Het eerste loonstrookje van 2014 zal voor veel mensen positief uitpakken. Maar reken je nog niet rijk, want er verandert veel op het gebied van wonen, kinderen, pensioen en belastingen, wat effect kan hebben op je portemonnee. Daarom lanceert Wijzer in geldzaken vandaag de handige tool ‘Wat betekent dit voor mij?’. Een dynamisch online overzicht van alle veranderingen met financiële gevolgen waarmee een consument te maken kan krijgen.

71% Nederlanders vindt ‘kunnen rondkomen’ eigen verantwoordelijkheid

21 november 2013

Twee op de vijf consumenten kunnen minimaal zes maanden in hun levensonderhoud blijven voorzien bij verlies van hun voornaamste inkomensbron. Tien procent zou in deze situatie nog geen maand in het eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dit blijkt uit de Publieksmonitor 2013 van Platform Wijzer in geldzaken.

Op welke leeftijd kan ik met pensioen? Bereken eenvoudig je AOW leeftijd!

03 oktober 2013

56% van de mensen tussen de 21 tot 57 jaar denkt uiterlijk op zijn 67ste te kunnen stoppen, blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken dat deze week gepubliceerd werd in het kader van de Pensioen3daagse 2013. Wijzer in geldzaken kreeg hier naar aanleiding van de berichtgeving rondom de Pensioen3daagse veel vragen over en lanceert daarom vandaag een rekenhulp die de verwachte AOW leeftijd berekent van iedereen die geboren is voor 1990.