logo: Wijzer in Geldzaken

Persberichten

Overzicht van verzonden persberichten. Op zoek naar een specifiek bericht, maak dan gebruik van de zoekfunctie of neem contact op met een van de woordvoerders via pers@wijzeringeldzaken.nl of via persvoorlichter Joost de Bree 06-47408065.

 

Maak je selectie
 

Koningin Máxima geeft startsein voor Week van het geld 2015

23 februari 2015

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft maandagochtend 9 maart het startsein voor de vijfde editie van de Week van het geld op de basisschool OBS West in Capelle a/d IJssel. Voorafgaand woont zij samen met staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap enkele gastlessen bij op de school en spreekt zij met leerlingen en docenten over het belang van leren omgaan met geld.

Koningin Máxima bezoekt stand Wijzer in geldzaken op Nationale Onderwijstentoonstelling

28 januari 2015

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 28 januari een bezoek gebracht aan de stand van Wijzer in geldzaken op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. De stand van het platform staat in het teken van leren omgaan met geld.

Opnieuw flink pakket veranderingen geldzaken consument in 2015

01 januari 2015

De koopkracht stijgt en er verandert eigenlijk niet zoveel. Dit is het beeld dat is ontstaan als het gaat om de geldzaken van de consument in het nieuwe jaar. Niets is echter minder waar! 2015 brengt opnieuw het nodige aan overheidsmaatregelen en nieuwe wetten. Met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’ helpt Wijzer in geldzaken consumenten om het overzicht te krijgen.

'57% beroepsbevolking schat AOW leeftijd te laag in'

28 oktober 2014

Meer dan de helft van de Nederlandse beroepsbevolking ziet de noodzaak om zich te verdiepen in eigen financiële situatie na pensionering. Toch maakt slechts 11 procent geregeld tijd vrij om naar zijn pensioen te kijken. Dit blijkt uit de Wijzer in geldzaken Pensioenmonitor 2014 in het kader van de Pensioen3daagse op 28, 29 en 30 oktober.

Uitgaven in de hand en beter in staat rekeningen tijdig te betalen

30 september 2014

Nederlanders letten over het algemeen goed op hun uitgaven (90%). De helft zegt zelfs ‘heel goed’ op te letten (52%). Een meerderheid spaart (87%), heeft het afgelopen jaar niet rood gestaan (58%) en heeft geen betalingsherinneringen gehad (66%). Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag van Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 consumenten van 18 t/m 80 jaar.

Koningin Máxima spreekt op symposium platform Wijzer in geldzaken

26 augustus 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdag 1 oktober in het ‘eauditorium’ van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een toespraak bij een symposium van platform Wijzer in geldzaken over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag. Toehoorders zijn professionals bij financiële organisaties en instellingen.

Nederlander sluit reisverzekering af voor hoge onvoorziene kosten

03 juli 2014

Dekking voor onvoorziene kosten is voor 85% van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben de voornaamste reden om die verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars.

Koningin Máxima spreekt bij OESO bijeenkomst over belang van financiële vaardigheden onder jongeren

02 juli 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdagochtend 9 juli een toespraak bij een bijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs. Tijdens de bijeenkomst worden de resultaten gepresenteerd van een internationaal onderzoek, ‘Programme for International Student Assessment’ (PISA), naar de financiële vaardigheden van 15-jarige jongeren in 18 landen. De OESO heeft in 2012 besloten om ‘financial literacy’ onderdeel te maken van het PISA onderzoek.

Tweederde ouders betalen kosten mobiele telefoon voor hun kind

14 april 2014

Hoeveel geld heeft een kind werkelijk nodig? En hoe geef je een kind financiële verantwoordelijkheid? Veel ouders worstelen met vragen over de financiële opvoeding. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wonen vanavond in Almere een ouderavond bij over financiële opvoeding. Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 500 ouders van kinderen uit groep 8, klas 1 en 2 van de middelbare school, blijkt onder meer dat 73% van de kinderen in groep 8 en 98% van de brugklassers beschikt over een eigen mobiele telefoon. Tweederde van de ouders nemen de kosten hiervan voor hun rekening, maar is dat verstandig?

Kwart huizenbezitters die opnieuw gaan kopen verwacht restschuld

09 april 2014

Van de Nederlandse huizenbezitters overweegt 13 procent om binnen nu en twee jaar een nieuwe woning te kopen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken. Het onderzoek geeft inzicht in de beweegredenen en belemmeringen die deze potentiële kopers tegenkomen bij de zoektocht naar een nieuw huis.