logo: Wijzer in Geldzaken

Onderwerpen

Financiële onderwerpen als je geldzaken op orde te houden; hoe leer je kinderen omgaan met geld, je pensioen regelen, sparen, een hypotheek afsluiten, een verzekering kiezen, beleggen, verantwoord lenen, het zijn allemaal onderwerpen die te maken hebben met je geldzaken. Wat moet je regelen, waaraan moet je denken en hoe weet je waar je terecht kunt voor betrouwbaar advies?

10  resultaten
 • Geldzaken op orde

  Hoeveel geld komt er binnen en hoeveel kun je uitgeven? Ben je voorbereid op onverwachte uitgaven of een inkomensdaling, waar heb je recht op en hoe zorg je dat je niet meer geld uitgeeft dan je je kunt veroorloven?

 • Leren omgaan met geld

  Jong geleerd is oud gedaan geldt ook voor goed omgaan met geld. Kinderen en jongeren die al vroeg leren omgaan met geld hebben daar de rest van hun leven plezier van.

  Jong geleerd is oud gedaan geldt ook voor goed omgaan met geld. Kinderen en jongeren die al vroeg leren omgaan

 • Regel je pensioen

  Met pensioen gaan lijkt voor veel mensen nog ver weg, maar om later goed te kunnen leven moet je er nu al bij stil staan. Check daarom minimaal één keer per jaar hoe het zit met jouw pensioen.

 • Sparen

  Sparen is verstandig. Iedereen vindt het prettig om een appeltje voor de dorst te hebben. Als je aan het eind van de maand geld overhoudt, kun je dat op de bank zetten.

 • Schulden

  Hoe voorkom je schulden? En wat moet je doen als je denkt in de schulden te komen? Wanneer wordt een schuld 'problematisch'? Wat moet je doen als je voortdurend geld te kort komt om je schulden af te betalen? Bij wie kun je terecht?

 • Beleggen

  Wat moet je weten voordat je gaat beleggen? Wat voor soorten beleggingen zijn er? Welke risico's en kansen zitten er aan beleggen? Wie kan onafhankelijk advies geven? En wat houdt een beleggingsverzekering in?

 • Verantwoord lenen

  Geld lenen kost geld. Lees hier hoe je verantwoord leent.

  Wat moet je weten voordat je een lening afsluit? Waar moet je op
  letten bij het afsluiten van een lening? Hoe duur is lenen? En wat
  moet je doen als je niet op tijd kunt afbetalen

 • Hypotheek

  Er zijn verschillende soorten hypotheken. Welke past bij jouw situatie? Hoeveel kun je lenen? Loop je risico's? En kun je je daarvoor verzekeren? En hoe moet het met de hypotheek als je gaat scheiden?

 • Verzekering

  Verzekeringen beschermen je tegen ongewenste en onvoorziene situaties die veel geld kunnen kosten. Maar moet je alles verzekeren? Waar moet je op letten? En klopt het dat sommige zaken niet onder de dekking van een verzekering vallen?

 • Geldzaken zzp'ers

  Regel zelf je belangrijkste financiële zaken zoals je belastingen, verzekeringen en je pensioen.