logo: Wijzer in Geldzaken

België krijgt Week van het geld

21 jun 2012

In navolging van Nederland krijgt ook België een Week van het geld. In tegenstelling tot Nederland richt deze week zich niet alleen op kinderen maar ook op volwassenen. De Belgische Week van het geld is van 20 tot 27 oktober en wordt georganiseerd door De Tijd en L'Echo, samen met hun magazines Netto en Mon Argent. In samenwerking met onder andere de nationale radio willen ze naar eigen zeggen een brede beweging op gang brengen om mensen 'geld-wijzer' te maken. Toegankelijke en bovenal praktische do's en don'ts over geldzaken vormen de rode draad.

De Belgische Week van het Geld start op 20 oktober met Finance Avenue, de jaarlijkse, nationale geldbeurs in Tour & Taxis in Brussel. Die dag zullen De Tijd en L'Echo ook uitpakken met de meest opmerkelijke resultaten van de nieuwste enquête 'De Belg & zijn Geld'. Die verdienen een plaats in een speciaal krantenkatern van Netto en Mon Argent. In de week daarop zal elke werkdag - dus van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober - rond gevarieerde geldthema's en hete financiële hangijzers worden gewerkt in de speciale dossierpagina's van Netto en Mon Argent en op www.weekvanhetgeld.be en www.semainedelargent.be. Een crossmediale samenwerking met nationale radio moet daar iedere dag inhoudelijk op inhaken en zo voor een brede weerklank zorgen. Op zaterdag 27 oktober sluiten De Tijd en L'Echo de Belgische Week van het Geld af met een magazinespecial: 'De Nationale GeldWijzer' belooft "heldere antwoorden op dé essentiële vragen over uw geld."

De Belgische Week van het Geld plant een kader voor het (secundair) onderwijs. Dat kan één week lang educatief werken rond socio-economische vorming en financiële geletterdheid voor leerlingen. Daarmee wil de Belgische Week van het Geld bevattelijk materiaal op maat van leraren en leerlingen ter beschikking stellen, zowel gedrukt als digitaal.