logo: Wijzer in Geldzaken

Nederlanders hebben meer moeite met op tijd betalen van rekeningen

27 feb 2012

Uit onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van alle Nederlandse huishoudens een betalingsachterstand heeft. Des te belangrijker is het voor de Nederlandse huishoudens om de geldzaken op orde te krijgen.

680.000 huishoudens konden het afgelopen jaar niet alle rekeningen meer betalen. 1,4 miljoen (1.392.000) huishoudens hebben een lening of een doorlopend krediet en ruim een half miljoen huishoudens (591.000) sloten een afbetalingsregeling af, zo blijkt uit de Monitor Betalingsachterstanden 2011 (pdf), een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vooral de middenopgeleiden hebben steeds meer problemen hun rekeningen te betalen. Ook het aantal hoogopgeleiden met betalingsachterstanden neemt toe. Het lenen van geld van familie en vrienden komt steeds vaker voor en mensen staan vaker rood.

Geldzaken op orde
Om met een gerust gevoel geld uit te kunnen geven, moet je eerst zorgen dat je grip hebt op je geld. Daarvoor is het belangrijk om je geldzaken op orde te hebben. Als de financiën geregeld zijn, dan ben je beter voorbereid op financiële tegenvallers. Bekijk hier de tips om je geldzaken op orde te krijgen.

Schulden
Hoe voorkom je schulden? En wat moet je doen als je denkt in de schulden te komen? De Wijzer in geldzaken checklist geldzaken op orde helpt je op de goede weg. Lees hier meer over onder andere het voorkomen van schulden.

Bron: RTL Nieuws