logo: Wijzer in Geldzaken

Eenderde van de studenten vindt het normaal om te lenen

1 sep 2011

Nederlandse studenten geven zichzelf een 8 in het omgaan met geld. Ruim één op de vijf geeft naar eigen zeggen teveel geld uit. Dit blijkt uit het onderzoek Student en Geld dat directievoorzitter Nick Jue van ING Nederland donderdag 1 september overhandigde aan Prinses Máxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken. Daarna ging de Prinses met studenten en afgevaardigden van Wijzer in Geldzaken, Nibud en ING in gesprek ging over de resultaten van het onderzoek.

Uit de studie blijkt dat ruim een derde van de studenten het heel normaal vindt om geld te lenen tijdens de studie. Sterker nog: 33% ziet geld lenen als een noodzaak om te kunnen studeren. Daarnaast heeft driekwart een bijbaantje. tudenten die lenen verwachten tegen het einde van hun studiejaren zo'n 15.000 euro schuld te hebben.

Prinses Máxima was tot slot bij de opening van het online platform Villa Pecunia, waarop studenten elkaar op een creatieve manier bespaartips kunnen geven en adviseren over hoe om te gaan met de financiën tijdens de studententijd.

Prinses-Maxima-neemt-student-en-geld-onderzoek-in-ontvangst

Erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, H.K.H. Prinses Máxima, krijgt het onderzoek overhandigd van Nick Jue van ING