logo: Wijzer in Geldzaken

Zorgvergelijker helpt in keuze zorgverzekering

24 nov 2011

Met de Zorgvergelijker van de Consumentbond kan de consument ruim 965 zorgverzekeringen van álle zorgverzekeraars vergelijken en zien wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan tot 1 februari 2012, de oude verzekering moet voor 1 januari 2012 zijn opgezegd. Consumenten die willen overstappen doen er goed aan om hun huidige polis te vergelijken met de polissen van andere zorgverzekeringen. In de Zorgvergelijker van de Consumentenbond is aan te geven welke dekkingen er minimaal in de nieuwe polis moeten zitten. Consumenten kunnen dit vergelijken met het aanbod van hun huidige verzekeraar en het best passende aanbod uitkiezen.

Om de eigen zorguitgaven inzichtelijk te maken, biedt de Consumentenbond nu ook een rekentool om eenvoudig bij te houden welke zorgkosten consumenten zelf moeten betalen. Bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor behandelingen of medicijnen en een eigen risico bij het gebruik van sommige zorg als fysiotherapie en medicijnen. Voor 2013 kunnen consumenten de keuze van hun zorgverzekering dan baseren op hun zorguitgaven in 2012 en de verwachte benodigde zorgvoor 2013. Hiermee kunnen consumenten voorkomen dat ze zich voor een hoger bedrag verzekeren (en premie betalen) dan nodig is.

Ga voor meer informatie naar de site van de Consumentbond.