logo: Wijzer in Geldzaken

2e editie Week van het geld groot succes!

14 nov 2011

Ruim 35 organisaties en partners van Wijzer in geldzaken organiseerden afgelopen week aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar om te leren gaan met geld. In deze speciale Week van het geld editie van de Wijzer in geldzaken nieuwsbrief leest u meer over deze indrukwekkende en succesvolle week.

Enkele voorbeelden van de activiteiten die hebben Week van het geld munt
plaats gevonden zijn speciale gastlessen op basisscholen o.a. verzorgd door banken en verzekeraars, een gastles van de president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, een basisschooldebat over verzekeren en risico's, ouderavonden over financiële opvoeding, het slaan van de eerste Week van het geld munt door H.K.H. Prinses Máxima en de hele week lang was er aandacht op TV voor leren omgaan met geld in de programma's van NTR SchoolTV en het nieuwe - speciaal voor deze week ontwikkelde - Z@pp programma 'Mijn Week van het geld'.

Eigenlijk gebeurde er te veel om op te noemen. Wijzer in geldzaken is trots op het eindresultaat en bedankt ook langs deze nogmaals alle betrokken partners en partijen voor hun inzet en bijdrage aan de Week van het geld 2011.

Bekijk hier de videocompilatie van de opening op 7 november 2011.

Week van het geld 2012

De komende periode wordt gebruikt om de 2e editie van de Week van het geld te evalueren bij partners, docenten en andere stakeholders. De resultaten van de ze evaluatie vormen de basis voor de organisatie van de Week van het geld 2012.
Wijzer in geldzaken kondigde donderdag jl. tijdens de netwerkbijeenkomst in het Geldmuseum aan, dat de Week van het geld 2012 zal plaats vinden van
12 t/m 16 november 2012.

Week van het geld in de media

metro 10-11De Week van het geld is ook voor de media niet onopgemerkt gebleven. Elke dag op was de Week van het geld op de radio en TV. Ook voor kranten en op internet was het een geliefd nieuwsonderwerp.

Na de publiciteitsgolf over de opening op maandag in o.a. het Jeugdjournaal, RTL Boulevard, EditieNL en Shownieuws, volgde er bijvoorbeeld nog mooie items over de gastles van Klaas Knot in Hart van Nederland, over de Wijzer in geldzaken Junior Monitor in RTL Nieuws en over de hele Week van het geld en het slaan van de eerste munt in het SchoolTV Weekjournaal.

Ook online was de Week van het geld populair met meer dan 35.000 bezoeken op de speciale Week van het geld website. Op maandag was de Week van het geld zelfs Trending Topic - het meest besproken onderwerp - op Twitter.

'Leren omgaan met geld is een structurele plek in het onderwijs waard'

Leren omgaan met geld verdient een structurele plaats in het onderwijs. Dit betoogt Olaf Simonse, projectleider van Wijzer in geldzaken. In een ingezonden opinistuk naar diverse media, geeft Olaf Simonse zijn visie. 

Scholen zitten er volgens Simonse niet op te wachten om het zoveelste maatschappelijke probleem op te lossen. Zij zullen een thema wel omarmen als het helpt om hun vak als docent goed uit te oefenen. In dat opzicht is er goede hoop voor financiële educatie. Het stelt docenten bij uitstek in staat om betekenisvol onderwijs te geven en om problemen die in de school spelen te adresseren.

Lees hier het hele opiniestuk >